• 2014 Dobbeplas

  Hetty Arens

  manden van wilgentenen

  LEES MEER

 • 2014 Croesinckplein

  Niels Lakens

  De kat van Palenstein

  LEES MEER

 • 2014 Spartastraat

  Maarten Fleuren en Kees Reijnen

  De Pelgrim

  LEES MEER

 • 2014 Warande

  Marian Meerbeek

  Waterbollen

  LEES MEER

 • 2014 Nederlandlaan/ Overwest

  Paul Segers

  ZFU-05

  LEES MEER

 • 2014 J.L. van Rijweg

  Richard van der Koppel

  Melite

  LEES MEER

 • 2014 Museumtuin

  Karin ter Waarbeek

  InstallatieSTOELEN

  LEES MEER

 • 2014 Wilhelminapark

  Pedro Marzorati

  Where the tides ebb and flow

  Lees meer

Previous FrameNext Frame
2014 Wilhelminapark

Pedro Marzorati – Where the tides ebb and flow

‘Where the Tides Ebb and Flow’ is een Land Art installatie die de opwarming van de aarde en de daarmee gepaard gaande stijging van de zeespiegel aankaart. De serie van objecten, die zich gedeeltelijk onder water bevindt, representeert de dreiging in de nabije toekomst. De kunstenaar ziet de serie als een daad van ‘poëtisch militarisme’, ontworpen om de bewustwording rondom dit wereldwijde probleem te vergroten.
Marzorati is op zoek naar relaties tussen kunst en de stedelijke en natuurlijke omgeving. Hij geeft zijn werk artistieke en functionele betekenissen. Ook de beschouwer speelt een actieve rol. In zijn installaties creëert hij ruimte die de beschouwer het gevoel geeft naar een filmbeeld te kijken zonder begin of einde. Het werk ‘Where the Tides Ebb and Flow’ confronteert ons met de problematiek van het broeikaseffect, en is zo een interactie tussen kunst en wetenschap.

Over de kunstenaar
Pedro Marzorati is een Argentijnse kunstenaar die studeerde aan de faculteit Francisco A de Santos in La Plata. De kunstenaar maakt Land Art, fotografeert, tekent en schildert. Met zijn projecten probeert de kunstenaar de bekende betekenissen en ‘codes’ van de natuur opnieuw te interpreteren en te transformeren. Zo worden nieuwe perspectieven voor observering gecreëerd die als doel hebben de beschouwer op speelse wijze te verplaatsen naar een denkbeeldige, poëtische wereld.