Columns 2012

2012

Torens en tenten 6/10/12

Het laatste weekend van september was een weekend vol Zoetermeerse geschiedenis. De tijd van Ridder Willem en de rest ( tentoonstelling Stadsmuseum) stond centraal. In de Grote Dobbe lag een podium. Het water en de groene oevers van de Dobbe vormden een natuurlijke achtergrond voor diverse optredens. De musical Spion op de toren, naar het jeugdboek uit 2007 van Theo en Marianne Hoogstraaten, en de show Aqua werden op deze bijzondere locatie midden in de eerste Jaarring vertoond. Vrolijk gekleurde tenten, jonkvrouwen, vechtende ridders, open vuur, pionierswerk van scouts en zelfs een volle maan brachten Markt en Dobbeplas in historische sferen.
In het eerste weekend van oktober kunt u na de tijdreis van de vorige week meteen doorreizen. Stap de (Hoofd)bibliotheek of de boekwinkel binnen en zeg ‘Hallo wereld’ (thema van de kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober). ‘Ontmoet’ en ‘ontdek’ in de bieb of in één van de Zoetermeerse kunstateliers. Deze week is namelijk Oktober Kunstmaand (Terra Artprojects Zoetermeer) van start gegaan met onder andere op zondag 7 en zondag 28 oktober de open atelierdagen. Mensen, gaan hoor, want ook dit weekend dus staan er weer verschillende ‘tentdeuren’ rondom de Dobbe, op die Jaarring 2011, voor u open!

Kunsthappen en middeleeuws mijmeren 29/9/12

September is langzamerhand uitgegroeid tot de landelijke maand van kunst en cultuur. Het seizoen is gestart en ‘iedereen’ wil ‘iedereen’ op de hoogte brengen van alle culturele mogelijkheden. De trailers en smaakmakers vliegen je om de oren. Waar te beginnen, wat te doen? Eerst naar het hernieuwde Stedelijk Museum in Amsterdam? Naar de tentoonstelling van Raphaël in het Teylers Museum in Haarlem? Of toch naar Van Gogh die tijdelijk in de Hermitage in Amsterdam te zien is? Wat gebeurt er eigenlijk in Zoetermeer? De inwoners konden dat meemaken op Cultuur Lokaal en leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs maakten het afgelopen week mee tijdens Kunsthappen. Kennismaken met de culturele
MWorganisaties waar ze gevoed werden met literatuur, films, tentoonstellingen over heden en verleden, muziek, theater en beeldende kunst. Eenmaal in je leven overal over de drempel, kennismaken en proeven welke smaken er zijn. Kunsthappen, dat is het doel.
Proeven kan komende week ook van de middeleeuwse teksten die vanaf woensdag in de tuin achter het Stadsmuseum te beleven zijn. Kom je huis uit en nodig eens iemand uit die normaal niet zo gauw zelf op pad gaat. Kom genieten van de prachtige tuin, mijmer over de teksten en maak er samen een gezellige ochtend of middag van. Cultuur is goed en gezond voor iedereen!

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24