Columns 2012

2012

Bibbers en bollen, 03/11/12

Heeft u al bloembollen in de grond gestopt deze herfst? Vol verwachting doe ik dat ieder jaar. Spannend hoe ze het straks zullen doen. Wanneer de warmte van de zon in het vroege voorjaar merkbaar wordt, zullen de krokussen u reeds hebben verrast.
In het brein van Vera Zegerman ontsproot al een tijdje geleden een fantastisch dromenproject voor de vijftig jaar jonge groeikern Zoetermeer: 1001DROMEN. Zij gaf inwoners van Zoetermeer de mogelijkheid hun droom (voor Zoetermeer) vast te leggen op een invulformulier in de vorm van een strook van een half A-viertje in de lengte doormidden. Een gele balk op het formulier gaf een duidelijk signaal af: deel je droom!
De apotheose de van de 1001 dromen die allemaal zijn genummerd, ingescand en nu voor iedereen op internet toegankelijk zijn, is vrijdagavond 2 november. Dan gaan alle ‘ingebolde’ dromen voor twee maanden drijven op de Dobbeplas! 1001 transparante plexiglas bollen gevuld met de invulstroken en sommige met lichtjes maken in mijn fantasie van de Dobbeplas nu al een sprookjesachtig bubbelbad. Ondertussen zijn we in Zoetermeer vervuld zijn van de aangename spanning die het Thrillerfestival ons biedt. Maak tijdens uw bezoek aan Zoetermeer Thrillercity een rondje op de Jajaarrrrinngggg 2011. Rondom de Grote Dobbe kunt u al huiverend dromen…

kleinjantje

Uit(z)waaien en opnieuw beginnen 27/10/12

Langzaam dwarrelen rode en gele bladeren naar beneden. Ik houd van de herfst met al zijn kleuren, van de onverwachts mooie en nog warme najaarszon, van een – misschien wel laatste – ‘terrasje’, van de vogels die nog steeds hun best doen.
Ik houd ook van de stilte die bij het najaar hoort, van de flarden nevel die boven de nog warme aarde en het water hangen. Momenten om vast te houden. Momenten die mij ook steeds opnieuw verrassen omdat ik ‘vergeten’ lijk te zijn hoe bijzonder en hoe mooi ze zijn.
Herfst, ook nog eens heel mooi woord, verwant aan het Engelse ‘harvest’ dat oogst betekent. Oogsttijd. Samen met Ludy Feyen breek ik – op de Geerweg – de Combine af en oogsten we de laatste uien en bietjes en een enkele bloem. Iets beginnen is prachtig en vol van jeugdig enthousiasme, iets opruimen en afbreken is eigenlijk net zo mooi, ook al is het vol weemoed. Zo ontstaat er ook weer ruimte voor iets nieuws!

MW

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24